Извадиха останките на батискафа "Титан"

Останките от батискафа "Титан", който изчезна на 18 юни по време на експедиция до "Титаник", бяха доставени на пристанището на канадския град Сейнт Джонс, съобщава канадското издание на CBC.

Останките на батискафа са били доставени от търговския кораб Horizon Arctic. Носовият обтекател на батискафа, части от корпуса и опашната му част са били доставени на брега.

Експедицията OceanGate до останките на "Титан" започна на 18 юни. Час и 45 минути след спускането във водата екипажът на апарата загуби връзка с батискафа. След това започна мащабна издирвателна и спасителна операция на 1450 км от Кейп Код на атлантическото крайбрежие на САЩ и на 644 км южно от канадския Сейнт Джонс на остров Нюфаундленд.

На 22 юни OceanGate обяви, че екипажът и пътниците на батискафа "Титан" се смятат за мъртви. На борда бяха петима души - главният изпълнителен директор на компанията Стоктън Ръш, британският бизнесмен Хамиш Хардинг, предприемачът от Пакистан Шахзада Дауд, неговият 19-годишен син Сюлейман и изследователят Пол-Анри Наргеол.

Бреговата охрана на САЩ по-късно съобщи, че са открити пет големи останки, които са идентифицирани като части от батискафа. Издирването на телата на петимата души ще продължи, съобщи бреговата охрана. На 23 юни стана известно, че причината за катастрофата е имплозия - разрушаването на корпуса на батискафа под въздействието на налягането на почти 4 км воден стълб, което е около 400 атмосфери.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини