Бедствено положение в Бяла Слатина след буря с градушка

Бедствено положение е обявено на част от територията на Бяла Слатина - в самия град и в селата Търнава, Попица и Търнак. Това става известно от съобщение на сайта на община Бяла Слатина. В заповедта се уточнява, че вследствие на обилен валеж, придружен с ураганен вятър и градушка, са изкоренени и прекършени дървета, повредени електропроводи и електрически стълбове, както и покривни конструкции и други части на сгради и обекти.

"По подадени данни от кметовете на населените места на територията на Общината най-засегнатите от бурята са кметства с. Търнава и с. Попица. Село Търнава има много счупени клони, паднали дървета и стълбове, прекъснато е електрозахранването, разрушени са покриви. В село Попица положението се нормализира. Все още се работи върху отстраняването на щетите по електропреносната мрежа", се посочва в публикация на община Бяла Слатина във фейсбук. 

Общински кризисен щаб Бяла Слатина своевременно е създал организация по отстраняване на падналите дървета и клони и възстановяване на щетите след бурята, посочват още от общината.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини