Полша спира доставките на оръжие за Украйна

Полша спира доставките на оръжие за Украйна, това каза премиерът на страната Матеуш Моравецки в телевизионно обръщение. По думите му, страната ще се съсредоточи върху собственото си въоръжаване.

Информацията идва няколко часа след като Варшава извика спешно украинския посланик в Полша, за да протестира срещу думи на президента Зеленски пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Той каза, че някои държави симулират солидарност с Украйна. Напрежението между Киев и Варшава ескалира заради полската забрана за внос на украинска селскостопанска продукция.

Междувременно - руска ракетна атака в Черниговска и Черкаска области. Жителите им са призовани да търсят укритие. Според Киев, към страната са изстреляни ракети "земя-въздух".

Според Москва, през изминалата нощ са унищожени 22 дрона - 19 в акваторията на Черно море и в района на Крим, и по един в Белгородска, Курска и Орловская области. Няма информация за жертви и материални щети.

Днес президентът Володимир Зеленски ще се срещне с американския си колега Джо Байдън във Вашингтон. Разговорът ще се проведе на фона на дебат в Конгреса за поредната финансова помощ на стойност милиарди долари, които администрацията на Байдън да предостави на Киев.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини