Киев удари летище Саки в Крим с дронове и Нептуни, руските загуби впечатляват

През нощта на 21 септември Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и Военноморските сили извършиха мащабна огнева атака срещу военното летище Саки в окупирания от руските нашественици полуостров Крим.

Според източници на УНИАН в СБУ на аеропорта е имало най-малко 12 бойни самолета (Су-24 и Су-30) и ПЗРК "Панцир". Там е имало и база за обучение на оператори на безпилотни летателни апарати Mojaher. Именно тези дронове руснаците използват за координиране на собствените си въздушни нападения, а също и за ударни атаки.

"Ударите на Службата за сигурност и Военноморските сили поразиха целта и нанесоха сериозни щети на оборудването на окупаторите. За поразяване на противника бяха използвани безпилотни самолети, които поразиха руската противовъздушна отбрана и след това изстреляха ракети "Нептун". Интересно е, че дори руските канали в Телеграм потвърждават сериозните щети и загуби - пишат за поне 30 загинали военни", казва източникът на агенцията.

Междувременно Телеграм каналът "Кримски вятър" публикува видеозапис на нападението над "Саки". А от СБУ обещаха да не спират с атаките по руските сили в украинския полуостров.

Това не е първият път, в който летище Саки е епицентър на мащабни нападения. На 9 август във временно окупирания Крим имаше серия от експлозии. Именно от тази авиобаза излитат вражески самолети, за да бомбардират Запорожка, Николаевска и Херсонска област.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини