Григор Димитров на четвъртфинал след само 3 загубени гейма

Вторият в схемата на АТР 250 тенис турнира в Бризбън, Австралия, на твърди кортове Григор Димитров с лекота се класира за четвъртфиналите.

Най-успешният български тенисист в историята победи Даниел Алтмайер от Германия с 6:1, 6:2 за 67 минути, за да запише 20-ия си успех в състезанието.

Димитров започна агресивно двубоя и не даде време на съперника си да се опомни. За 20-ина минути д мощна и разнообразна игра Григор спечели първите пет гейма. След това при 5:1 сервираше за сета и го направи с гейм на нула. Тази част продължи само 28 минути. 32-годишният българин реализира и 12-те си точки при разигран първи сервис като три от тях бяха асове.

Мачът продължи по същия начин и във втората част. Димитров проби в третия гейм на нула и после затвърди за 3:1, с което отчая опонента си.Той имаше брейкбол и в петата игра, но Алтмайер се спаси с точка от начален удар. Гришо отново проби за 5:2 и след това сервираше за място на четвъртфиналите. В него германецът поведе с 40:15 с първите си брейкболи в двубоя, но българинът ги "изтри", а след това отрази и трета точка за пробив. После с мощен сервис Димитров стигна до мачбол и го реализира незабавно.

Следващият съперник на хасковлията е Ринки Хиджиката от Австралия. Намиращият се на 71-ото място в световната ранглиста тенисист се наложи над приятеля на Катержина Синякова Томаш Махач от Чехия след 5:7, 6:2, 7:6(4), като направи 11 аса при 4 двойни грешки.

Димитров и 22-годишният Хиджиката не са се срещали до този момент.

На Григор му предстои днес още един двубой, който е от четвъртфиналите на двойки. На корт №10 в Бризбън Димитров и американецът Себастиан Корда се изправят срещу вторите поставени Лойд Гласпуул (Великобрания) и Жан-Жулиен Ройер (Нидерландия).

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини