Големи успехи за спортната общественост в Асеновград за 2023 г.

Изображение 1 от 6

    Община Асеновград представя на едно място обобщено постиженията на спортните клубове, развиващи дейността си на територията на общината.

    Информацията се публикува по реда на подаването й от самите организации. 

    През 2023 г. Тенис клуб (ТК) „Асеновград“ имаше 34 картотекирани състезатели към Българската федерация по тенис (БФТ), които взеха участие в 62 състезания от календара на федерацията и от международния календар.

    В тях бяха спечелени 12 златни, 14 сребърни и 21 бронзови медала.

    Водещи състезатели на клуба са Васил Кирков, Борис Борисов, Ферхат Рашидов и Евгения Стоянова.

    ТК „Асеновград“ е сред водещите клубове и при любителите тенисисти.

    14 от тях са участвали в 23 турнира в страната, като са спечелили 9 златни, 12 сребърни и 16 бронзови медала.

    Водещи състезатели любители са Марин Нейков, Павел Червенков, Павел Маринов и Димитър Кадин. През 2023 г. ТК „Асеновград“ организира 5 турнира, включени в календара на БФТ - за деца до 8 г., до 10 г., до 12 г., до 14 г. и до 18 г.

    Йога клуб „Ин и Ян“ става все по-популярен сред почитателите на този вид спорт.

    През 2023 г. в с. Лозен, София, се проведе XXIII Държавно първенство по йога, организирано от Българската Федерация по Йога (БФЙ).

    В него взеха участие 10 клуба, членове на федерацията, с общо 60 участници - картотекирани  състезатели на БФЙ, в 7 възрастови групи, като имаше и категория „мъже”.

    Йога клуб „Ин и Ян“ се представи със 7 участници в различните възрастови категории, в стил „Асана” и завоюва 1 сребърен медал, четири IV-ти места и две V-ти.

    Отборно клубът се класира на IV място.

    През 2023 г. Спортен клуб (СК) “Оками Дожо” си спечели общо 154 медала, от които 57 златни, 48 сребърни и 49 бронзови.

    Състезателите взеха участие в редица държавни и национални първенства, национални турнири и купи.

    Шестима състезатели на клуба бяха включени в Националния отбор на България за 2023 г. и като такива, участваха на Световно първенство, Световна Купа и Европейско първенство.

    Завоювани бяха 1 бронзов медал от Световно първенство, 2 бронзови медала от Световна Купа и 9 златни медала и 7 сребърни от Отворено Европейско първенство.

    СК “Оками Дожо” завоюва награда в Купа “Шумен” за най-много спечелени златни медали в двудневния турнир.

    Клуб по спортни танци (КСТ) „Асеновец“, под ръководството на Дойка Апостолова (главен треньор), печели все по-голяма популярност, като през 2023 г. са били картотекирани 27 състезатели.

    За 12-те месеца на миналата година са завоювани 5 златни, 14 сребърни и 11 бронзови медала от участия в Държавните първенства на Българската федерация на клубовете по спортни танци (БФКСТ).

    Многобройни са медалите от участия в национални турнири и Национална купа „България, както и от международни състезания, провеждани в различни части на страната.

    Единствен медал от участие в чужбина на Международно състезание регистрира Мануела Аргирова. Тя си заслужи бронз в дисциплина „Стандартни танци“.

    Двойката Венцислав Чотров - Златка Филипова пък се класира на XII позиция в Копер, Словения, също в дисциплина „Стандартни танци“ и на XIII място в „Латиноамерикански танци“ за деца, клас С в Световната ранглиста.

    През 2023 г. КСТ „Асеновец“ реализира различни дейности, активности и проекти:
    1. Партньори в извънкласни дейности на ОУ “Отец Паисий“ – Асеновград.
    2. Забавни състезания „Аз детето“ в Спортна зала „Асеновец“ - танци за деца и родители.
    3. Организиране на детски турнир „Танц Приз“.
    4. Работа по проект „Танцувай с мен целеустремен“.
    5. Участие в благотворителен концерт в подкрепа на деца в нужда.
    6. Участие в Национална среща на групите „Сеньори“ в Стара Загора, с 90 участници от цялата страна.
    7. Участие в Новогодишните празници на община Асеновград - благотворителна кампания „Подкрепа за Гошко“ на Общински младежки съвет – Асеновград.

    Асеновградчанинът Иван Гюлев и Спортен стрелкови клуб (ССК) "Асеновци - спорт" прославят Асеновград със своите постижения в сферата на стрелбата.

    Организацията участва активно на национални състезания. ССК "Асеновци - спорт" приключи 2023 г. с множество постижения и престижни награди.

    Иван Гюлев се отличи с победите си в различни категории от Държавния спортен календар на Българската Федерация по “Трап”, “Двоен трап” и “Скийт”, като спечели следните отличия и медали:

    1. I място – в категория мъже над 60 г. в Олимпийската дисциплина “Трап” - Гран При “Ген. Лавров”; място на провеждане - с. Долни Дъбник.
    2. I място – в категория мъже в Олимпийската дисциплина “Двоен трап”; място на провеждане – Казанлък. Там спортистът си спечели и квота за участие във финалното състезание на Държавно първенство по “Двоен трап”.
    3. Републикански шампион за 7-ми път и златен медалист – в категория мъже в Олимпийската дисциплина “Двоен трап”; място на провеждане - Балчик.
    4. II място (след престрелка за I място с равен бр. поразени панички с първия състезател) и сребърен медал – в категория мъже в Олимпийската дисциплина “Трап”; място на провеждане – Айтос.
    5. I-во място - “Двоен трап”; място на провеждане – Балчик.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини