Стартираха Великденските празници в Първомай

    С благотворителен базар беше дадено началото на Великденските празници в община Първомай.

    Центърът на града отново бе обсипан с изрисувани от местните художници яйца. Към колекцията тази година са прибавени още няколко.

    На площада пред Общинска администрация си дадоха среща майстори, изработили ръчно стотици сувенири и лакомства за Великден. Всеки от щандовете имаше своя кауза – за „Ангели на 4 лапи“, за училище, за детската градина и за Ради Михайлов.

    Към присъстващите се обърна кметът на общината Николай Митков, той благодари на участниците и пожела на всички светли празници.

    Събитието беше съпроводено с изпълненията на талантливи деца, ученици на Севил Маринов, Ангел Ангелов и  Миглена Стоева.

    В село Караджалово малки моми – лазарки огласиха селото от сутринта. Те спазиха народната традиция сами да изплетат венците си, да събират яйца и да благославят домовете. Кметът на селото Мариана Колева им подари кошнички, а от читалището получиха и по едно шоколадово яйце.

    В село Градина кметицата Елена Петрова покани всички желаещи да рисуват на чаша вино. Докато под ръководството на Славина на платната се появяваше картина, децата се впуснаха в щура великденска надпревара да търсят яйца в парка и да рисуват с тебешири на асфалта. Елена Петрова покани всички на празнично Великденско хоро на центъра в селото на 5 май.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини