Защо двойките не предпочитат брака

Напоследък доста двойки решават да пропуснат сватбата и от гаджета стават направо партньори в живота. Това е сериозна алтернатива на брака. Но може ли свободното съжителство напълно да го замени и защо е за предпочитане? Lekar.bg преброи плюсовете и минусите:

Защо загубихте желание да се видите в бяла рокля? Първият фактор е, че жените днес се издържат сами и не се стремят да се омъжват. Освен това разводите са широко разпространени, като „Добро утро". На хората им стана пределно ясно, че бракът не е „докато смъртта ни раздели." А има и предостатъчно щастливи двойки, които не разчитат на пописа да скрепи взаимоотношенията им. В много случаи те смятат, че не е необходимо да позволят на държавата да взима участие в толкова интимни неща.

Само че неформалното партньорство не е за всеки. Ами ако някоя от гореизтъкнатите причини просто маскира нежеланието на едната страна да се обвързва.

Възможно е и някой от двамата партньори да потиска искреното си желание за брак, заради другия, който му обяснява, че от това няма смисъл. Всички тези скрити под повърхността чувства в един момент излизат на бял свят и могат да саботират връзката. Ако сте наясно с отношенията си, не е ли освежаващо да се събуждате сутрин до другарчето си с мисълта, че е до вас единствено защото го искате?

Неомъжена по душа е добър избор в живота за жени, които са финансово независими; не се разтапят от умиление на сватби, но пък имат нужда от постоянен партньор и обвързване с дълъг срок на годност; не са дълбоко набожни, тъй като повечето религии насърчават брака.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини