Bugatti Galibier пред производство

По време на провелото се в началото на месеца автомобилно изложение в Женева Bugatti разкриха пред широката публика своя суперседан Galibier.

В интерес на истината колата бе показана за пръв път пред отбрана публика още миналата година. По време на презентацията в Бевърли Хилс директорът по продажбите в Bugatti Алесдеър Стюарт разкри, че Galibier всъщност е един от няколко концептуални студии, които са били проучвани от компанията.

Galibier е един концептуален автомобил с четири врати. Сглобяването на колата се извършва ръчно, като много от компонентите са изработени от въглеродни влакна. Този материал е не само устойчив, но и много лек. Задното и предното крило, както и вратите са направени от полиран алуминий.

В Bugatti 16 C Galibier спортният стил на екстериора е комбиниран с комфорта и елегантността на интериора. Моделът е снабден с характерната за компанията предна решетка. Налице са и големи предни LED светлини.

Автомобилът е оборудван с 8-литров W16 двигател. Специфичното за този агрегат е, че може да бъде зареждан и с етанол. Иначе двигателят разчита на помощта на два компресора, благодарение на които мощността възлиза на 800 к.с. Това показва, че идеята на Galibier не е да бъде вманиаченият суперспортен и бърз автомобил, а по-скоро да бъде една луксозна, скъпа, ексклузивна и бърза лимузина.

Моделът има система за едновременно задвижване на четирите колела, както и керамични спирачки. Окачването е оптимизирано, така че да се спомогне за по-добро управление на голямата кола.

Арматурното табло съдържа два централно разположени инструмента, които да информират постоянно пътниците, возещи се отзад, за стойностите на скоростта. Моделът е снабден и със сменяем часовник Reverso Tourbillon, изработен от шведската компания Parmigiani.

Според представители на VW изглежда почти сигурно производството на Bugatti Galibier, като само остава официалното потвърждение за това. И ако бъде дадена зелена светлина, се очаква моделът да струва около 1.5 милиона долара. И макар в началото колата да си беше наричана прототип, то от Bugatti разкриха, че са получили много положителна обратна връзка за модела си..., а това на практика е потвърждение за бъдещо производство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини