Да наследиш пъзел за 25 000 долара от хиляди парченца банкноти

Китаец се опитва да нареди най-скъпия пъзел - хиляди парченца банкноти, които били заровени от баща му преди повече от 30 години в семейния двор.

Сумата на която се оценяват хартийките е около 25 хиляди долара и в продължения на десетилетия били заровени в двора на семейната къща в Джикенг, източен Китай.

И като всяко истинско имане, човекът който го е заровил не споменал на никого за него почти до смъртта си. Чак в последните со часове възрастният китаец споменал за парите на сина си.

"Когато всичко се успокои веднага изтичах в двора, където наистина намерих парите, където беше казал татко, че ще са. Но имаше и една много лоша новина - дупката се беше превърнала в свърталище на плъхове, плесен и влага. С една дума повече от тях бях на парчета или не ставаха за нищо", разказал тъжно китаеца пред медиите.

Въпреки нещастието си, той получил предложение от местна банка, която чула за случилото. Те му предлагали с тяхна помощ да успее да залепи банкнотите, ако след това отвори сметка при тях и там му бъде преведена сумата.

"За момента сме инвестирали около 8 часа човешки труд и успяхме да върнем над 2000 банкноти, но остава още адски много работа", заяви говорител на банката.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини