Проектът на Първанов - „Алтернатива за българско Възраждане”

Новият политически проект на президента Георги Първанов ще се нарича АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане". За това съобщава БГНЕС, позовавайки се на вестник "Труд".

Според изданието още утре, макар и неформално, наяве ще бъдат извадени и основните лица, които ще участват в него. Става въпрос за организирана от Първанов дискусия на тема "Стратегически приоритети на българската икономика в контекста на стратегия "Европа 2020". Тя ще се проведе в 10 ч в зала 8 на НДК и сред поканените са кметове, общинари, неправителствени организации, работодателски съюзи, учени, експерти. Те щели да са гръбнакът на бъдещия проект на президента.

По непотвърдена информация новият политически проект ще бъде обявен на 11 ноември. А според слуховете членове щели да са Ивайло Калфин, Меглена Плугчиева, Мария Капон, Костадин Паскалев, Петър Стоянович и "Гергьовден", Андрей Пантев, Стефан Данаилов, Велислава Дърева, БЗНС на Личев, леви земеделци, някои синдикалисти, представители на леви формации, но не лидерите и др.

Междувременно водещият Слави Трифонов съобщи, че няма да участва в политически проект на Първанов. В съобщение до медиите той пише: „Уважаеми колеги, днес в някои медии се появиха информации, че на 11 ноември президентът Георги Първанов ще обяви новия си политически проект. В тези информации беше намесено и името ми като човек, който ще подкрепи и дори ще се включи в този политически проект. Искам категорично да заявя, че това е лъжа. Никога не съм бил обвързан с нито една политическа партия, с нито един политик и смятам подобни инсинуации за долнопробни нечистоплътни клевети. Моето мнение е, че настоящата българската политическа система е порочна и на този етап не виждам смисъл от мое участие в нея. Бъдете сигурни, че ако някога реша да влизам в политиката, ще ви уведомя лично, а не чрез съмнителни слухове в съмнителни медии".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини