Синята зона ден преди крайния срок

Мераклиите в надпреварата за “Синя зона” на Асеновград разполагат още само с ден

Само ден остава до крайния срок, в който желаещите да участват с оферти за наематели на т.нар. “Синя зона” на Асеновград, могат да депозират книжата си. Обявеният от общината краен срок изтича в края на работния ден утре, 25 февруари. По неофициална информация има поне осем подадени оферти, което означава, че всеки от тях е внесъл изискуемия депозит от 40 000 лева. Параметрите на обявения неприсъствен конкурс включват минимум 130 000 лева годишен наем, срокът на отдаване на дейността е за пет години. Общински съвет- Асеновград одобри преди две сесии общо седемнадесет градски зони, които ще получат за първи път статут на части от “синя зона” за кратковременно паркиране.

Участниците в конкурса следва да са представили като неразделна част от офертите си наемен договор за паркинг за репатриране, схеми за разполагане на отделните места за автомобилите  по зони, както и варианти за инвестиционно вложение.

За първи път Асеновград въвежда режим на “синя зона”, в която се очаква да се усвоят над петстотин паркоместа. След евентуално успешна процедура ще стартира и отдаване под наем на четирите общински паркинга. 

Г. Христова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини