Местни творци заедно под мотото "История и бъдеще"

„История и бъдеще”. Такова ще е мотото на бъдещия Съюз на творците – Асеновград. Инициативата за създаването му е на доайена на известната фамилия художници и скулптури Москови – Атанас Москов.  Целите, към които ще се стреми творческото сдружение, са съхраняване на създадените през годините културни ценности, даване на поле за изява и подкрепа на младите таланти от Асеновград, както и защитаване на интересите на своите членове и съдействие за развитието и популяризирането на изкуството у нас и в чужбина.

Асеновград е известен с многото си изявени художници, скулптури, писатели, певци, танцьори. Въпреки това обаче до момента в града няма обединяваща ги организация.
Проблемът е на път да се реши днес. Всички, които се чувстват ангажирани в създаването на изкуство, могат да присъстват на учредяването на Съюза на творците, което ще се проведе в Камерната зала на Читалище "Родолюбие". Поканени могат да се чувстват и онези, които подкрепят развитието на културата и са социално ангажирани към организацията и реализирането на различни събития и културни прояви.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини