Стрийт фитнесът завладява Асеновград

Дворът на училище „Христо Ботев“ в Асеновград ще се превърне за ден в място за масова изява на активните любители на спорта. Ентусиазирани младежи организират провеждането на първия по рода си в града стрийт фитнес. В момента това е едно от най-модерните течения в така наречения ърбън (т.е. градски) стил на живот. Целта му е интегрирането на спортната гимнастика в уличната култура на градската младеж.

Годината е 1998-ма, филмът е "Такси". За пръв път се дава лице на фрийрън (паркур) - течението, което изповядва култура на свободно придвижване в условията на улична среда. Успешното налагане на паркура в уличната среда дава тласък на гимнастиката да излезе от салоните и да се насочи към парковете и игрищата.

Сега сме 2011-та година. Днес клиповете в световната мрежа показват съвременното лице на спортната гимнастика на фона на актуална и модерна за тийнейджърите музика.

Идеалното време за уличен фитнес започва следобед и трае до смрачаване. Нещо с което организаторите са се съобразили, когато са планирали кога и къде да се проведе събирането в Асеновград. С най-тежката работа да разпространи новината и да запали повече момчета и момичета да се включат в инициативата се е заел 19-годишният Христо Спасов. По идеята той се е запалил отдавна, но едва сега се престрашил да се опита да организира връстниците си в името на здравия дух в здравото тяло. За целта Христо е обявил датата и часовете на провеждането на стрийт фитнеса във Фейсбук. До момента категорично „да“, че ще се включат са заявили 63-ма. Около 50 все още се колебаят, но подчертават, че това не е крайното им решение.

Първият стрийт фитнес в Асеновград ще започне в 11.30 ч. на 9 юли, събота, и ще продължи до 16.30 ч. Мястото вече е известно. Това е дворът на училище „Христо Ботев“.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини