Кой ще изгражда "Капсида"?

"Станилов" АД, "Сиконко-Хидрострой", "Монолит" АД - Хасково, АДКС. Една от тези четири фирми ще изгражда депото за твърди битови отпадъци в местността "Капсида" край Асеновград. Стойността на обекта е около 6 млн., от които 2 млн. вече са преведени от РБюджет по сметката на общината. Подадените оферти от четиримата участници варират между 4 млн. лв. и 5 млн. лв., посочените срокове на изпълнение между 70 и 170 дни. За сметка на това даваната гаранция е една и съща от всички - 10 г.

В момента тече срокът за обжалване, след което е възможно да има промени, тъй като заради неизрядна документация още в началото отпаднаха други няколко мераклии за изпълнители на поръчката. Трудни за покриване изисквания постави общината към участниците в конкурса - изграден поне един подобен обект през изминалите 5 г., над 30 работници за последните 3 г. и поне едно депо, което да е въведено в експлоатация.

Припомняме, че освен Асеновград общини-съдружници в "Капсида" са Първомай, Куклен, Садово и Лъки. На по-следващ етап е възможно присъединяването на Перущица и Кричим. С решение на асеновградския Общински съвет отпадъци на депото ще изхвърлят и "Цинкови покрития", КЦМ и "Агрия".

Определената площадка е с площ 332 768 кв.м. Общият капацитет възлиза 2 млн. 400 хил. тона, като дневно ще се депонитарт 250 хил. тона.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини