Първа копка на "Капсида"

На 21 октомври, петък, министърът на околната среда и водите Нона Караджова и изпълняващият длъжността кмет на Асеновград инж. Стоян Димитров ще направят първа копка на Регионалния център за обезвреждане на битови отпадъци в местността "Капсида". Общата стойност на проекта е 4 217 539 лева /без ДДС/, които основно се осигуряват от държавния бюджет.  

Фирмата изпълнител е „Монолит“ АД – Хасково, а срокът за изпълнение на първата клетка е 80 календарни дни. Договорът за изпълнение започва да тече от подписването на протокол за откриване на строителната площадка.

Клетка 1 се разполага в източната част на депото и заема площ от 13 782 кв.м. До нея ще се изгради и ретензионен басейн с площ от 2 173 кв.м.

За изграждането на депото през август 2010 г. е учредено Регионалното сдружение със седалище Асеновград. Сдружението бе учредено по инициатива на община Асеновград с участието и на общините Куклен и Първомай. На по-късен етап бяха приети и общините Садово и Лъки, то остава отворено и към други общини. Общият  капацитет на съоръжението ще бъде в рамките на 2 400 000 тона с дневен обем на прием от 250 тона.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини