Условна присъда за Петьо Шопа, отвлякъл 21-годишна през лятото

Пловдивският окръжен съд осъди 39-годишния Петър Анастасов на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок. Той беше признат за виновен в това, че на 1 юни в Асеновград отвлече Калина Колева и й отправи закана с убийство. Анастасов, известен като Петьо Шопа, и Колева се запознали в началото на годината покрай техния общ познат Борис Колев, по прякор Гъбиша. През февруари 21-годишната жена била в казино "Монако", където срещнала Борис. Видимо пиян, той предложил да я почерпи.
Двамата отишли на бензиностанция "Мусчо", където поръчали храна, но когато трябвало да плати сметката, се оказало, че мъжът няма пари. Той помолил Калина да плати вместо него, като предложил да й възстанови сумата. На другият ден той й дал 50 лв., като се разбрали, че сметките им са уредени.
След няколко дни Колев започнал да се обажда на момичето и да твърди, че му дължи пари, тъй като същата вечер имал 60 лв., за които установил, че му липсват. Той бил убеден, че сметката е платена от него. След още няколко дни Колева била спряна на улицата от Петър Анастасов, който й казал, че тя му дължи 50 лв., тъй като той бил дал тези пари на Борис Колев. 
Последвали многократни обаждания по телефона от страна на подсъдимия. На 1 юни около 15.30 ч. Калина тръгнала на работа. По пътя на бул. "Христо Ботев" я настигнал Атанасов с автомобил Рено Лагуна и я качил в нея насила. В колата той я заплашвал, удрял и дърпал я за косата, тъй като тя се опитала да избяга. Атанасов претърсил чантата, но не открил нищо в нея. Накрая Калина успяла да избяга и подала жалба в полицията.

Тъй като подсъдимият се призна за виновен, между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. То влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини