Глобяват "Стойчев и син" за нелоялна конкуренция

Фирмата "Стойчев и син" ще бъде глобена, съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията. Причината е установено нарушение на чл. 29 от Закона за защита на конкуренция, според който "всяко действие или бездействие при осъществяване на стопанска дейност, което е в противоречие с добросъвестната търговска практика и уврежда или може да увреди интересите на конкурентите е забранено".

Санкцията, която ще се наложи на превозвача, е имуществена в размер на 18 810 лв.

"Производството установи, че едноличният търговец е избран за изпълнител в конкурс за обществен превоз на пътници от Пловдив до Асеновград на основание предложена от него цена за билет, по-ниска от разходите за съответния превоз /0,60 лв./. Два месеца след като започва да обслужва линията, търговецът иска от Общинския съвет в Асеновград цената да бъде увеличена на основание по-малък брой пътници и увеличението на горивата", се казва в решението на КЗП. Проучването на комисията обаче установило че за изминалия период на договора /април и май тази година/ не е имало отлив на пътници, както и че като участник в конкурса дружеството е декларирало големи количества горива на склад на ниски цени.

По-нататък от комисията съобщават, че са счели действията на "Стойчев и син" за противоречащи на добросъвестната търговска практика и представляват "комплексно поведение, целящо да измести конкурентите от пазара".

К.Нешева


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини