Емил Караиванов: Бъдете благословени в един благословен вековен Асеновград

Скъпи мои съграждани,
има моменти в живота ни, когато с особена топлина и сърдечност обръщаме очите и сърцата си едни към други. Такъв прекрасен момент е Рождество Христово и посрещането на Новата година.
Тези дни съпреживяваме точно такъв момент. Десетки и стотици са притчите за Раждането на Спасителя на Земята, хиляди са приказните истории за Коледата. В нашите сърца, в мислите и чувствата ни тези празнични дни са винаги изпълнени с магията и тайнството на Христовото Рождество в името на всички нас. И това ни кара да бъдем още по-добри.
Живеем в трудно време на изпитания и катарзис на ценности, преживяваме лишения и правим трудни избори: за по-доброто или по-малкото зло. И винаги се опитваме да постъпваме така, че да не изневерим на добротата и човечността, които носим в сърцата си.
Дните в очакване на Рождество Христово са дълго чаканият остров в календара ни, където откриваме пристана за най -искрената сърдечност и най- топлите пожелания към близките си, към приятели и непознати хора дори.
Обръщам се, скъпи мои съграждани, към всички вас, където и по света да се намирате в тези прекрасни дни- далеч от родния град, на другия континент, на площада или на съседната улица.
Бъдете здрави, нека светлият християнски празник Рождество Христово ни озари с най - дълбоката сърдечност, с най - искрената радост и добротворство, на които сме способни.
Нека децата, работещите, възрастните хора, всеки около нас бъде дарен с благочестие и желание за още много сторено добро!
Нашият прекрасен Асеновград вече съпреживява тези празници и нека всички заедно си пожелаем една здрава и благодатна за добрите ни дела нова 2012 година.
Нека бъдем благословени хора в един благословен вековен Асеновград! Светли празници !

Д-р Емил Караиванов, кмет на община Асеновград

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини