Цв. Кънчев: Вбесих Кирил Рашков с идеята европарите за роми да отиват и при българи

Някои хора много се вбесиха от предложението ми парите, които идват по европейски програми за бедни цигани, да отиват и при бедни българи. Един от тях е Кирил Рашков. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по бТВ лидерът на партията "Евророма" Цветелин Кънчев.
Преди дни стана ясно, че е имало поръчка за убийството на Кънчев и още двама души – висш прокурор от Върховна касационна прокуратура и председателя на мешерето. Обвинени са четирима души.
Пред бТВ лидерът на "Евророма" изтъкна редица евентуални причини, поради които може да бъде искана смъртта му.
"Преди година предложих от програмите, с които се подпомагат бедните цигани, да се възползват и бедните българи. Това вбеси много хора. Един от тях е Кирил Рашков", заяви Цветелин Кънчев. По думите му близък до Рашков имал фондация, през която усвоява европейски средства.
"Въпросният господин усвоява чрез фондация 200 – 300 хиляди евро, пише си личен хонорар от 90 0000 евро, а останалите ги пуска на роднините си", поясни лидерът на Евророма. "Вече няколко пъти показваме за крадене на средства".
"Само за моето убийството сумата е била 75 000 евро. Общо става дума за около 300 000 евро", поясни Цветелин Кънчев. Той е категоричен, че избягва контактите с кардараши, какъвто по думите му е Кирил Рашков.  
"Всички задържани са кардараши. По принцип в България те са по-малко от един процент, но вършат бели за хиляди. Преди 8 години ги помолих да напуснат партията Евророма", коментира Цветелин Кънчев. Според него именно "Евророма" е попречила на партията на Кирил Рашков "Свободна България" да се развие. 
"В прокуратурата бях информиран само, че по настояване на Кирил Рашков съм включен в тази група на мишените. Случаят в Катуница е провалил много от нещата", заяви Цветелин Кънчев, като допълни, че убийството му е трябвало да стане в първите дни на тази година.
"За разплитането на заговора е помогнала кардарашката мания за величие, за самоизтъкване, за подчертаване на възможности, контакти и т.н.", смята лидерът на "Евророма". "Според прокуратурата не е изключено самият кръг на задържаните да се разшири, да има и други обвинения".
Цветелин Кънчев призова да бъдат оставени органите на прокуратурата и полицията да си свършат работата.
Източник: бТВ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини