Хванаха 13, набързо осъдиха 11 футболни хулигани и една хулиганка)

Сн.: МВР

Столичната полиция задържа сутринта 14 футболни хулигани - всички уличени от записи на камери по стадионите. Сред тях има 31-годишна софиянка. Следобед 12 от запалянковците бяха осъдени. Задържаните са били агресивни срещу противникови агитки или полицаи на мачовете от есенния дял на първенството между отборите на ”Левски”, ”ЦСКА”, „Славия”, „Лудогорец” и др.
Повече от два месеца криминалистите разучавали снимковия и видео материал и така стигнали до хулиганите.

31-годишната жена е отдавна позната на полицията. Тя е осъждана два пъти, има и две забрани за посещение на футболни срещи.
На последното дерби между "Левски" и ЦСКА жената замеряла с фойерверки полицаите, съобщи БНТ.

Криминалистите са засекли и други запалянковци, нарушили забраната да посещават мачове.

Късно следобед Софийски районен съд разгледа 14-те административно наказателни производства, внесени по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни прояви.
Две от делата са отложени за разглеждане на други дати. Едното - за изискване на още доказателства, а второто, за да се даде възможност на нарушителя да си наеме адвокат.

Всички останали изправени пред съда лица са признати за виновни. Нарушителите са наказани, защото са палили факли, че са изтръгвали седалки, че са хвърляли предмети и са предизвиквали и участвали в сбивания.

Един от нарушителите е роден през 1996 г., поради което е признат за виновен, и преписката му е изпратена на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, за да му бъде наложено наказание – възпитателни мерки.

Двама получиха наказание арест в поделенията на МВР - единият 5, а другият 6 дни.
На един нарушител е наложена глоба от 800 лева и забрана да посещава спортни мероприятия в страната и чужбина за 1 година и 6 месеца. Трима са глобени по 500 лева.

Единият има забрана да посещава мачове за 2 години, вторият за 1 година, третият не е наказан със забрана. Един нарушител е със забрана за посещение на мачове за една година и 300 лева глоба.

Останалите четирима, една от които е жена, са наказани с минималните глоби от 200 лева. Само един от тях е получил и забрана да посещава спортни мероприятия за 1 година.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини