5D киното или емоцията, която си струва

При изключителен интерес вървят прожекциите в мол "Галерия Пловдив", съобщават от там. Затегнете коланите! Излитаме! Но не в небето, а в океана на човешките чувства и изтръгнатите спонтанни реакции. Не си въобразявайте, че ще останете равнодушни, ако сте отишли на 5D кино, само защото сте добре информирани и знаете, че всичко е въпрос на компютър и софтуер.
В това се убедиха днес журналисти на прожекцията на два 15-минутни филма в специалната кинозала в източния атриум на търговския център. Те се пренесоха в праисторическите времена и видяха гъмжило от динозаври, които сякаш ще те стъпчат, екзотични морски обитатели, летяха в пещери, изпитаха страха от сблъсъка с животни и скали, от рязкото пропадане, от буболечките, лазещи по краката им. И всичко това бе съпроводено от възклицания, писъци, смях. Дъжд и сняг валяха върху зрителите, вятър духаше в телата им … Всички журналисти признаха, че са усетили силна турболенция. Бяха изненадани от движението на седалките в унисон със спиращите дъха кадри от екрана. Каквото й да усещането по време на подобна прожекция – едно е сигурно, че посетителите усещат приятна доза адреналин в тялото си и непременно се усмихвате след като лампите светнат.

В афиша на 5D киното са включени 6 филма. Зрителите сами избират на момента кой от тях искат да гледат. Предлагат се заглавия за всички възрасти. На всеки 20 дни афишът се обновява, към момента са закупени 30 филма. Организаторите се съобразяват с аудиторията и на малки деца не предлагат филми с чудовища, например. Отвън на голям екран всеки може да наблюдава реакциите на зрителите. 5D киното, с което Пловдив изпревари София, отвори врати преди месец. В него трябваше да има 8 седалки, но са 6. Интересът е толкова огромен, че няма време да монтираме другите 2, споделиха от екипа. Проектът се оказва толкова успешен, че собственикът на това модерно кино предвижда да направи в мол „Галерия Пловдив” 5D кино с 30-40 места. Това е много необичаен мащаб – обикновено залите за това кино по света, където придобива все по-голямо разпространение, са за 8 до 12 зрители.

Киното работи всеки ден от 10 до 21 часа.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини