Тръгна петиция за автобусния транспорт, внасят я на февруарската сесия

"Ние, гражданите на град Асеновград се обръщаме към Вас с ясното съзнание, че във Вашите правомощия е подобряването на градския транспорт в града ни. Затова ние Ви предлагаме да се изисква от фирмата, спечелила конкурса:
- Автобусите да спазват разписанието, съгласно сключения договор
- На всяка спирка да има информация за разписанието
- Автобусите, които пътуват, да са с поне две врати
- При авария на някоя кола да се изпраща друга, която да влиза в нейния график. Така ще се спестят време и нерви на гражданите.

Желателно е също така да се завиши контрола върху фирмата-превозвач относно спазването на договорените клаузи."

Това може да се прочете на http://www.citizenspeak.eu/node/82, където тече петиция, организирана от граждани, недоволни от обслужването и качеството на обществения транспорт в Асеновград.

Петицията е активна до 13 февруари, за да може да се внесе на сесията, която е 2 дни по-късно, съобщават инициаторите.

Открай време автобусният транспорт е болна тема за асеновградчани. Като се тръгне от липсата на спирки и разписания, провалената идея за концесията им, мине се през проблемите с картите за безплатно или с намалена цена пътуване и се стигне до чуденето ще мине ли навреме автобус или ще се чака неизвестно колко. Проблемът бе поставян и пред новото общинско ръководство, което, в интерес на истината, се опитва да норамлизира нещата и дори наложи глоба на превозвача. От фирмата обаче бяха категорични, нарушения от тяхна страна няма и глобата е наложена неправомерно. 

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини