Първи успешен старт за Трифон Парушев и Киара Джирети

Трифон Парушев и Киара Джирети започнаха успешно състезателния сезон. Състезателите от Клуб по спортни танци "Асеновец" участваха в две международни състезания за Световната ранглиста в италианския град Катания. През 2012-та възпитаниците на Дойка Апостолова преминават в по-висока възрастова група, тази на младежите до 21 г., която е нова в правилата на Международната федерация. В групата те достигнаха до финал и се класираха четвърти. При второто си участие в друга възрастова група те заеха 13-то място.

Трифон и Киара са партньори от съвсем скоро. В края на миналата година той се раздели с дългогодишната си партньорка Екатерина Драганова. Двамата имаха прекрасни изяви на подиума цели 10 г. Участваха в 194 състезания, 3 Световни и 2 Европейски, спечелиха 32 пъти първото място. Катя обаче прекрати спортната си дейност, след като реши да се отдаде на следването в университет.

С новата си партньорка Киара Джирети Трифон вече има няколко постижения. Двамата се наредиха на 14-то място на международно състезание в Австрия и на 20-то на турнир в Латвия.

На тях и на всички двойки от КСТ "Асеновец" пожелаваме успех на Държавното първенство, което ще се проведе между 9-ти и 11-ти март в зала "Армеец" в столицата.

К.Нешева

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини