Предизвестие след предизвестие - нова общинска структура

8 са освободените до момента служители на община Асеновград. След приемането на новата структура в местната администрация стана ясно, че 13,5 щатни места са минали под ножицата на оптимизацията и от 169 души, численият състав на община Асеновград пада до 157.

Освен освободените 8, от които 5 са държавни служители, а 3-ма по трудово взаимоотношение, предизвестия са получили още двама. Това са главните експерти Атанас Кулин и Атанас Праматаров. Предизвестия ще бъдат връчени на още 4-ма. Всички те обаче към днешна дата са или в болнични, или в неплатен отпуск за отглеждане на дете. Един от тях е касиер в "Местни данъци и такси" и е извън страната.

По взаимно съгласие са напуснали двама от служителите, чието назначаване в общината е станало след излизането им в пенсия. С решение на ОбС от февруари е съкратен един служител от дейност "Приватизация". Новата структура е в изпълнение на указанието на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков за редуциране на състава на местните администрации. Препоръките му бяха за поне 15% съкращаване на щатовете. В Асеновград оптимизацията на общински служители е в рамките на 8 на сто. 

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини