Потърпевшите от "Наглите" отново са жертви?

Страх ни е да живеем в тази държава, може би сме под смъртна опасност, защото пуснатите на свобода от "Наглите" могат да решат да очистят всички оцелели от отвлечените, заради страх от възмездие, заяви синът на похитения Киро Киров - Иван.  След края на процеса "Наглите" той и съпругата му Йоана Кирова, която е депутат от ГЕРБ, бяха поканени в "Насреща Люба Кулезич", за да коментират присъдите.

Семейството сподели, че въпреки, че за първи път от демокрацията има осъдени престъпници, те не са удовлетворени, защото са осъдени само четири човека, а не може само те да са отговорни за толкова много отвличания.

Според Иван няма обяснение за това, че една част от съдените получават 18 г., а другите не получават нищо. При същия случай, същите закони, но в друга държава престъпниците нямаше да бъдат пуснати, допълни  Йоана Кирова.

Иван Киров заяви: Искам това да не ми се беше случвало, т.е. да работи по-добре държавата и полицията. Когато такова нещо ми се е случило, проблемът да бъде решен – т.е. да се напише нов закон и да се предвидят доживотни присъди за такова престъпление. Държавата може да ми облекчи данъците заради парите, които са ми взети по насилствен начин.

Трябва да има акумулация на присъдите – направил си пет убийства – получаваш пет присъди, за да не излезеш никога от затвора, а не да си извършил кражба, изнасилване, отвличане и убийство и да получиш просто 20 г. присъда за убийството.

Няма воля някой да напише закони, защото могат да се обърнат срещу пишещите ги. Как да работи съдебната система, като са престъпници самите те, попита бизнесменът.

Сметките на "Наглите" не са блокирани, а на нас ни правят  данъчна ревизия на всичките 10 фирми, в които има "Киров" в името, каза Иван. Той добави, че семейството им е изгубило  10 млн. евро от отвличането, а не само 500 хил. евро за откупа, защото фирмата е била ощетена, бизнесът не е вървял, клиентите не са вярвали в тях. Неговото заключение беше, че в друга държава, би получил данъчни облекчения за няколко години, а тук потърпевшите продължават да са жертви, още повече, че за да си позволят да живеят свободно, са принудени да плащат на  многобройна охрана.

http://tv7.bg/nasreshta-lyuba-kulezich/VideoDetails&id=8360552

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини