12 °C

Укинедът в Асеновград под знака на новото българско кино

Започва Фестивалът за късометражни игрални и документални филми, клипове и изображения "В обектива".
Прожекциите ще бъдат в двора на възрожденското училище "Св. Георги" в Асеновград на 19 и 20 май.
Някои от най-талантливите съвременни български режисьори ще преставят своите творби пред асеновградските жители и гости на града. Киноведско жури в състав д-р Иван Иванов, докторант Красимир Кастелов и Адриан Николов ще определят наградените филми от рубриката "Игрално кино".

Програма

19 май, 20.00 часа

Игрални филми

"Заложна къща" (2011, реж. Нешка Караджинска)

"Един миг" / One Second (2011, реж. Ясен Николов)

"Лимбос" (2010, реж. Благослав Николов)

"Нирвана" (2012, реж. Владимир Белов)

"Сенки" (2011, реж. Младен Минев, Веселин Лазаров)

„Спомен” (2011, реж. Любомира Красимирова)

Teardrops from Heaven (2011, реж. Мария Македонска, Борис Кънчев)

"Краен срок" / Deadline (2011, реж. Цветелина Стоянова-Цвъ)

"Тримата братя и златната ябълка" (2012, реж. Боряна Костова)

"200 лв." (2011, реж. Камен Савов)

20 май, 20.00 часа

Документални филми, клипове и изображения

"Разходка в пролетната гора" (2012, автори: Весела Рускова, Веселин Николов)

"Има ли смисъл, като няма значение?! И.М.Е. в контекста на едно събитие" (2011, реж. Нешка Караджинска)

"Разкажи ми" (2012, автор: Даниела Петрова)

"Зимната приказка на българския театър" (2011, реж. Камелия Петрова)

"Пасторал" (2012, автор: Еленко Гешев)

"Прелетни размисли" (2011, реж. Иван Абаджиев)

Make the Connection (2011, автор: Камен Колев)

"Селото" (2010, реж. Горан Атанасов)

"В Родопите" (2011, автор: Антон Антонов)

"Ателие в НАТФИЗ"(2010, реж. Андрей Волкашин)

"По пътеките около Асеновград" (2012, автор: Кирил Найденов)

"Изрезки от Варвара" (2011, реж. Георги Въльов)

"Белинташ" (2012, автор: Цветанка Николова)

"Дотам и обратно – Българският Толкин фест" (2012, реж. Маргарита Ганева)

Ping Pong Skateboard Crew (2012, автор: Ангел Димитров)

"Асеновград – Свещената порта на Родопите" (2012, автор тв сат ком)

"Асеновград – Благословеният град" (2012, автор: Камен Колев)

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
28 фев 2021
Последни новини