Общината сезира прокуратурата за нарушения на бившата управа

След извършен одит на бракуваните дълготрайни материални активи и запаси през 2010 г. община Асеновград е внесла сигнал до Районната прокуратура за установени нарушения във фактурирането на извършени СМР /строително-монтажни работи/ и при бракуването на светофарни уредби, премахнати при строежите на кръговите кръстовища. Констатацията на проверяващите е, че има бракувани светофарни секции, които след това са преместени и монтирани на други улици. Сред тях са светофари, автомобилни броячи и преобразувани светофарни секции на пешеходни уредби.

Част от светофарите са налични, но няма следа за движението на фактури и плащания след това. Липсва каквато и да било документация на какво основание са извършени бракуванията, след като не е открита заповед на екскмета Христо Грудев.

Изчезналите на безценица светофари са демонтирани от няколко вече бивши кръстовища, тъй като на тяхно место са изгради кръгови движения и оставането им е било безпредметно. Липсите и процедурата, извършена без нарочно решение и одобрение, са открити при вътрешен одит на общината, съобщи кметът Емил Караиванов. Проверките на възложени процедури и извършени действия от страна на общинските служби ще продължат и щом има съмнения, ще сезирам прокуратурата за намеса и квалифициране дали има виновни служебни лица, категоричен е градоначалникът.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини