13 °C

Шестима на финала за поста главен арихтект на Асеновград

4 мъже и 2 жени се борят за овакантеното място на главен архитект на Асеновград. След предварителния им подбор по документи, шестимата ще трябва да се справят с тест, който ще се проведе в края на този месец.

Допуснатите кандидати са:

  • Арх. Константин Атанасов,  бивш главен архитект на Съединение
  • Арх. Параскева Миленкова, която съвсем наскоро остана втора в конкурса за главен архитект на пловдивския район "Южен"
  • Арх. Антоанета Топалова, главен архитект на Пловдив преди около 20 г., а преди около година и на Смолян
  • Арх. Златко Конов, съветник в ОбС – Пловдив, бил е главен архитект на район "Северен"
  • Арх. Костадин Палазов – управител на фирма, занимаваща се с проектиране на жилищни, обществени и промишлени сгради и комплекси
  • Арх. Христо Петков, носител на няколко нагаради за различни негови и екипни проекти на сгради

Който и от тях да събере най-много точки на теста, ще бъде буквално нов главен архитект на Асеновград, имайки предвид факта, че престижният пост се заемаше от един и същи човек цели 12 г.

Преди около месец арх. Димитър Шишков обаче получи присъда от 6 месеца пробация, заради умишлено създаване на официален документ с невярно съдържание. След като призна всички обстоятелства по повдигнатото му обвинение, той сключи споразумение с Районната поркуратура. Нещото, което "изяде" главата на бившия вече архитект №1 в Асеновград, бе печат "Влязло в сила". Същият е бил сложен на строително разрешение за кабелна мрежа на фирма на Иван Гологанов. Шишков го е направил, въпреки, че е знаел, че разрешението е в процедура на обжалване и има достатъчно достоверни обстоятелства, според които то е съставено на основата на предишни документи с невярно съсържание.

В крайна сметка дългогодишният главен архитект на общината напусна поста по взаимно съгласие. Ако трябва да сме съвсем точни, молбата му за напускане всъщност бе попадена, едва след като преди това кметът Емил Караиванов я поиска.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
28 фев 2021
Последни новини