Фотоапарат сам решава кога да снима

Революционен фотоапарат, който сам решава кога да снима, ще бъде пуснат на пазара във Великобритания през ноември, съобщава БТВ.

Това е първият потребителски продукт на компанията OMG Plc., чиято покадрова (stop-motion) технология намира широко приложение в редица области – от компютърни игри до видео наблюдение на пътищата.

Новото устройство, наречено Autographer, разполага с пет вградени сензора и софтуер, разработен от Microsoft. Чрез тях фотоапаратът избира най-подходящия момент за улавяне на изображение, без да е необходима намесата на потребителя.

Направените снимки с висока разделителна способност – до 2000 на ден, след това могат да бъдат комбинирани за създаването на "визуално досие" на събитие, като например парти, музикален фестивал или обикновен ден от всекидневния живот на собственика на фотоапарата. Autographer може да се носи около врата, да се защипва на дреха или да се поставя на специално подбрано място.

Компанията OMG Plc. първоначално е разработила версията на фотоапарата като помощник в запаметяването за хора с деменция, но впоследствие е решено той да бъде пуснат за широко потребление, след като се е оказало, че масово се използва за записването на различни събития.

Цената на революционния фотоапарат ще бъде 399 паунда. По-късно Autographer може да бъде пуснат в продажба и на пазара в САЩ и Япония.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини