Трагедия! Трима загинаха при пожар в Созопол, подозират умишлен палеж

Пожар изпепели дървена къща в стария град на Созопол. Трима души са загинали при инцидента, съобщи bTV. Има съмнения за умишлен палеж.

Жертвите са Диана Георгиева (51 г.) и нейните възрастни родители - на 77 и 81 години. Оцелял е само съпругът й – Георги, който скочил от втория етаж на къщата.
Майката на Диана е била с инсулт и неподвижна на легло. Двамата синове на семейството не са били у дома при пожара.
Огънят обхванал втория етаж на къщата около полунощ. Екипи на пожарната са се отзовали веднага на подадения сигнал и са успели да изгасят пожара до към 3 часа.

Георги Георгиев е усетил миризма на нафта преди да избухнат пламъците. Смята, че става въпрос за умишлен палеж. Съседите разказват, че преди повече от седмица е имало друг опит за палеж.

Семейството е от Добрич. Георгиеви имали малко заведение край морето.

Сигналът за пожара на ул. „Тюлен” 2 в стария град на Созопол е получен снощи в 23.40 часа. Всичко е горяло много бързо, защото там - целият град, са дървени къщи, съобщи за "Фокус" говорителят на ОДМВР – Бургас Цветелина Рандева. Къщата е паметник на културата, както и съседните, допълни тя по БНР.

Има съмнения за умишлен палеж, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по ТВ7.
"Цяла нощ се работили колегите, прави се оглед за причините за пожара. По описанието на мъжа, който е бил в къщата – палежът е възникнал от вратата, той е излязъл, жената, с която е живял, се е върнала за родителите, защото са били трудноподвижни. Това семейство няма конфликти с представители на местната общност", уточни министърът, цитиран от "Фокус".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини