Борисов няма да участва в консултациите за оставка и избори

ГЕРБ няма да участва в консултациите между партиите следващата седмица за дата за предсрочни избори и програмата на НС до разпускането му.
Лидерът на опозицията Бойко Борисов се ядоса на решението на управляващите все пак да разгледат днес в пленарната зала ветото върху закона за МВР, след като вчера гласуването бе отложено, предаде Дарик.

Той обясни, че няма да участват в консултации, защото тези хора не си държат на думата и обясни, че само преди два дни се разбрали по всички теми. Тогава на КСНС се разбрали важни закони да се гледат след консултациите.
Вчера лидерът на ГЕРБ скъса лист с текста от постигнатото в КСНСспоразумение.

По план консултациите трябва да започнат следващия вторник заради ангажименти на лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан.

"Какво да си консултираме, като отидем. Те вече всичко си направиха - Сметна палата, НСИ, Закон за МВР, за да си бетонират главния секретар за безобразията, които свърши и всичко останало. Какво да се договаряме?! Реваншизмът го направиха те. Вие се хващате за моите думи, които са след изключително толерантното ми поведение в зала. Те се подиграват", каза още той.

По думите му управляващите не са съгласували с него и номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

На критиките на лидера на ДПС Лютви Местан, че на заседанието на КСНС не е ставало дума за закона за МВР, Борисов попита за Ицо Шпека от Коньовица ли ставало въпрос, ако не за закона за МВР.

За думите си вчера, че обявява война на управляващите и се подготвя за реваншизъм до дупка, каза, че може и да говори завоалирано "като тях", да прояви лицемерието на Лютви Местан и да каже:

"Ще бъдем изключително толерантни, като махаме техните кадри, ще го правим публично, плавно, в рамките на ден, много постепенно, мило, любезно, вежливо. Няма да водим война и реваншизъм, а ще бъдем с мекия кинжал. Както г-н Местан говори, че е толерантен и вежлив – те с мекия ятаган, ние с мекия кинжал.

От днес ще бъдем най-толерантни, екзистентни, когато обезглавяваме министерства и ги подменяме с наши кадри. Ще го правим в унисон с всички европейски, демократични, световни тенденции", коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Дневник".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини