Станислав Анастасов /МО на ДПС/ избран за министър на околната среда

Парламентът прекрати пълномощията на трима народни представители, избрани за евродепутати. Станислав Анастасов е избран за министър на околната среда и водите.

Парламентът прекрати пълномощията като народни представители на Томислав Дончев и Емил Радев от ГЕРБ и на Искра Михайлова от ДПС. Тримата са избрани за членове на Европейския парламент от България на изборите на 25 май т.г.

По-рано Искра Михайлова беше освободена и като министър на околната среда и водите. На нейно място парламентът избра Станислав Анастасов за министър.Гласуваха 120 народни представители, от които 103 бяха "за", а 17 - "против". Народните представители от "Коалиция за България" и от ДПС гласуваха със "за", депутатите от "Атака" - "против", а групата на ГЕРБ не участва в гласуването.

Преди гласуването Десислав Чуколов от "Атака" заяви, че от групата не подкрепят кандидатурата на Анастасов, защото това противоречало на заявеното от управляващите в началото на мандата, че кабинетът ще е програмен и министрите ще са експерти. За министър ни се предлага господин, който е политически обвързан с ДПС, заяви Чуколов.

От "Атака" заявиха, че с неучастието си в гласуването депутатите от ГЕРБ всъщност са подкрепили избирането на новия министър.

Станислав Анастасов положи клетва като министър.

Той е член на ръководството на младежката организация на ДПС.   Роден е на 5 юни 1983 г. Завършил е информатика в Техническия университет - Мюнхен, Германия, и стопанско управление в СУ „Св. Климент Охридски". Работи като "експерт политически партии" към ЦС на ДПС. Вицепрезидент на Младежкия либерален Интернационал IFLRY. Владее английски, немски, руски и сръбски език. Семеен.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини