Работниците от "Дунарит" излизат на протест

Работниците от "Дунарит" излизат на протест днес със заканата да блокират "Дунав мост".

Войната между банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски за разпределяне на наследството на Корпоративна търговска банка навлезе в ново минно поле. Буквално, защото това е едно от основните производства на прясно затворения от Междуведомствения съвет по отбранителната индустрия завод "Дунарит" АД, това сочи публикация на capital.bg.

Те протестират срещу отнемането на лиценза на завода за внос и износ на продукция.

Припомняме, вчера стана ясно, че дружеството обжалва решението на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерски съвет за спиране на тригодишния лиценз за износ, внос и трансфер на оръжия и тригодишното удостоверение за регистрация за брокерска дейност с оръжия. По казуса е образувано дело в Административния съд в София.

Подкрепа за протестиращите вече заявиха от АБВ и Българската левица. Вчера стана ясно, че временно изпълняващия длъжността шеф на ДАНС ще бъде извикан в парламента, за да даде подробности пред депутатите.

Преди дни министърът на икономиката Божидар Лукарски и военният министър Николай Ненчев заявиха, че засега не може да бъде върнат лиценза на предприятието. Мотивите са секретни - застрашаване на националната сигурност и финансовата стабилност.

Във Фейсбук има създадена страница в защита на "Дунарит" с петиция, която събира подписи. "В България последните години сме свидетели на непрестанна икономическа война, водена със всякакви средства като стотици предприятия станаха жертва на това безумие. Крайните потърпевши на това издевателство винаги са обикновените български граждани - те платиха и плащат цената на това продължаващо с години национално предателство към интересите на България", призовават граждани на Русе.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини