Филм и книга за Невена Коканова бяха представени в Асеновград

Книга-албум, посветена на голямата българска актриса, бе представена на асеновградчани. Презентацията на "Коя съм..." направи лично авторът - известният журналист Георги Тошев. Присъстващите имаха и възможността да изгледат документалния му филм за живота на първата дама на родното кино.

"Коя съм..." е личен проект на Георги Тошев, който показва Невена Коканова такава, каквато хората са я усетили: "Лицето на Невена е винаги такова, каквото трябва да бъде. Сякаш измислено, за да те смущава. За да те влюбва. Има неща, които не могат да се научат. Едно от тях е лицето." В книгата има невероятни снимки, които за първи път се появяват пред широката публика - от фестивала във Венеция с Раде Маркович, от снимките на "Крадецът на праскови", както и снимки от архива на съпругата на Въло Радев Жени.

Подобно на книгата, документалният филм е озаглавен "Аз коя съм". Създаден след смъртта й, той оставя онези, които са познавали актрисата, да разказват за нея. Историята започва в село Иглика в Габровския балкан, където тя се оттегля в последните години от живота си, и завършва със спомените на Раде Маркович. Журналистът призна, че за финала се е колебал най-много, но няма по-силно нещо от любовта. Именно на финала се появява сръбският актьор , който по удивително жив начин разказва за Невена - най-голямата му любов. Тази любовна история е описана и в книгата-албум, редом със спомени на цял куп други хора, докоснали се до живота на актрисата. В края на представянето журналистът раздаде автографи на всички присъстващи, които останаха очаровани от проектите му.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини