Абитуриентка с 4 пълни шестици на изпити за Медицинския университет


За първи път от години в Медицинския университет в Плевен кандидат-студентка е постигнала пълен бал при класирането за прием - 36,00, с четири пълни шестици.
Това съобщи Велина Дукова - експерт във висшето училище, цитирана от БТА.

Дукова поясни, че кандидатката за специалността "Медицина" има две отлични оценки от конкурсните изпити по химия и биология, които се удвояват, а другите две пълни шестици са по същите предмети от дипломата й. 

При мъжете най-високият бал е 35,76. 

Общият брой кандидати, които се състезават за 90 места, държавна поръчка, редовно обучение по специалност „Медицина”, е 599, което прави средно 6 кандидат-студенти за едно място, съобщи "Инфо Плевен".

"Първото класиране на новоприетите български студенти за специалността "Медицина" показа висок състезателен бал, в сравнение с резултатите от последните кандидатстудентски кампании", коментира Велина Дукова. 

Новоприетите студенти ще могат да се запишат до 22 юли. 

От 20 юли - понеделник, до 23 юли, включително, университетът организира втори прием на кандидатстудентски документи за 8 бакалавърски специалности във факултетите "Обществено здраве", "Здравни грижи" и за Медицинския колеж. 

Кандидатите ще могат да подават документи и онлайн за явяване на тест по биология или за участие в класирането с оценка от държавен зрелостен изпит. Тестът ще се състои на 27 юли.

Към момента 400 кандидат-студенти са заявили участие в класирането за обучение по бакалавърските специалности на висшето училище, допълни Дукова. 
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини