Bugatti Sang Noir roadster - все още слух

Първоначално се говореше, че Bugatti ще продадат 300 бройки от своя суперавтомобил, Veyron, но постепенно започва да се забелязва колко високомерна цел е това. И какъв е отговорът на Bugatti, за да увеличи продажбите на Veyron? Повече варианти. Италианският производител, собственост на Volkswagen, вече представи Pur Sang, Fbg par Hermès и Grand Sport, като се очаква поне още една интерпретация на тема Veyron.

Според списание Car Magazine Bugatti подготвят лимитирано издание на своя открит Grand Sport, който ще бъде наречен Sang Noir roadster. Sang Noir – което на френски означава „черна кръв" – реално представлява един ексклузивен модел с определени стилистични елементи по интериора и екстериора. От някои издания говорят, че бъдещият Sang Noir roadster щял да бъде небоядисан, така че да се вижда каросерията от въглеродни влакна, но те се бъркат с Veyron Pur Sang (букв. прев. чиста кръв).

Подобно на стандартния вариант на Grand Sport, максималната скорост на Sang Noir отново се очаква да надминава 400 км/ч (когато покривът си е на мястото). При свален покрив максималната скорост е ограничено малко под 350 км/ч.

Засега няма данни за цени, но като нищо тя ще е около 2 милиона долара. Car Magazine твърдят, че се очаква Sang Noir да се появи на пазара през април 2009 година.

Bugatti Sang Noir: Само месец след представянето на лимитираното издание Bugatti Veyron Fbg par Hermes по време на автомобилното изложение в Женева се появи ново изключително ексклузивно издание на най-бързия и най-желания автомобил на планетата – Bugatti Veyron Sang Noir. Новото издание е посветено на оригиналния Bugatti Atlantique 57S от 30-те години на миналия век и притежава серия нови стилистични приумици, сред които са изцяло черен интериор и небоядисани панели от въглеродни влакна.

Други елементи включват алуминий по страничните огледала и предната решетка, затъмнени предни фарове, нови специални лети джанти с черни елементи, както и уникална черна кожа и Alcantara в интериора. Sang Noir, което се превежда като „черна кръв", е базиран на представения преди модел от серията Pur Sang, от когото вече бяха произведени 5 бройки.



Bugatti бяха обещали да построят само 300 бройки от своя Veyron, но това число включваше още серия специални модели, сред които и представените наскоро Sang Noir и Pur Sang. И докато небоядисаният Pur Sang бе ограничен на само пет бройки, то за другия „чернокръвен" модел се предвиждат „цели" 15 бройки. Автомобилът е предназначен за онези американски купувачи, които са пропуснали да се сдобият с Pur Sang при европейското представяне на модела.

Според електронното британско издание „Evo" Bugatti ще предложи колата първо на американските потребители, преди да се даде шанс на други пазари. На този етап има 230 потвърдени бройки за Veyron, което означава, че остават само 70 възможности. Засега обаче не се знае дали това включва предстоящия модел тип тарга, който се очаква да бъде пуснат.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини