Поредна подписка в Асеновград: Искат отнемане на почетното гражданство на архиерейския наместник отец Йордан

Подписка за отнемане на почетното гражданство на архиерейския наместник отец Йордан Георгиев се разпространява в Асеновград. Като причини са посочени "съзнателно разделение на вярващите от града с цел облагодетелствуване, системно писане на доноси и фабрикуване на лъжи срещу неудобни за него хора и доброволното му сътрудничество с Държавна сигурност".

Отнемането на почетно звание ще бъде прецедент за Асеновград, въпреки че в Преходните и заключителните разпоредби на Наредбата за символите и отличията на община Асеновград това да е предвидено. "На лица, осъдени за умишлени престъпления от общ характер с влязла в сила присъда, или петнящи с действията си доброто име на града, общината и държавата, почетното звание може да се отнеме с решение на Общинския съвет, взето с явно гласуване при обикновено мнозинство", се казва в тях.

Подписката може да бъде намерена в офис на ул. "Ради Овчаров", но отам уведомиха, че предстои разпространението й в целия град.

Припомняме, че в интернет от началото на юни се разпространява петиция с настояване пловдивският владика "да бъде освободен от длъжността си на правоправещ Митрополит на Пловдивска Епархия, както и срещу него да бъде образувано църковно-наказателно дело, което да го накаже или оправдае. Малко след нея стартира и "Петиция в защита и в подкрепа на Пловдивски митрополит Николай".

Междувременно днес в социалната мрежа бе разпространено съобщението, че митрополитът е пожелал да разбере "какво е отношението на асеновградчани към него и всичко, което сътвори през последните месеци". Желаещите да изразят своето отношение ще имат тази възможност утре, 9 юни, в 08.00 часа в двора на храма "Света Богородица - Благовещение", което ще бъде отразено пряко от Нова ТВ, се казва още в съобщението.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Lk
    lknlkmnцата
    1 0
    15:06, 8 юни 2016
    като правите реклама на улицата, пишете и кой номер за да знаят хората, може пък и аз да ида да се подпиша, иначе всички са ми много симпатични
Последни новини