Volkswagen представят бъдещия си роудстър в Детройт

Volkswagen съобщиха, че работят върху по-достъпен спортен автомобил със средноразположен двигател. Спортистът се очаква да се появи в началото на следващото десетилетие.

Автомобилът първоначално се очакваше да дебютира по време на автомобилното изложение в Лос Аджелис този месец, но говорител на компанията разкри, че първата поява на колата е отложена за автошоуто в Детройт, което ще се проведе идния януари.

Говорител на компанията също така е казал пред Automotive News Europe, че VW планират също така да представят и серийна версия на модела през 2011 година, като това ще бъде и официалният флагман. Въпросният автомобил ще бъде базиран на подобрена версия на настоящата платформа на Audi R8.

Най-новата информация обаче малко противоречи на предишните материали, които предположиха, че новият модел ще бъде таргетиран като достъпен роудстър, създаден да се бори с модели като Toyota MR2 и Porsche Boxster.

Предишните концептуални роудстъри на VW, които така и не получиха зелена светлина за серийно производство, включват и Concept R – един наистина страхотен спортен автомобил, създаден от гуруто в сферата на автомобилния дизайн, Петер Шрайер. Не се достигна и до серийно производство на друг спортен автомобил, а именно студията Eco Racer, която бе показана през 2005 година. Най-накрая обаче може целта на настоящия председател на борда във VW, Бернд Пишетсрийдер – да има спортен автомобил със средноразположен двигател, който да носи емблемата на VW.

Имаше спекулации, че Audi и Porsche може да представят своите аналогични версии на базата на този автомобил, така че да се разпределят разходите по развитието и да се минимализира инвестиционният риск. Засега обаче няма официална информация и за това.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини