Обсъждаха на работна среща изграждането на единна система за видеонаблюдение в областта

С резултатите от специално обследване на видеонаблюдението в Пловдивско бяха запознати присъстващите на работна среща по темата в Областната администрация. Основните изводи, до които са стигнали специалистите, са, че липсват системен подход при изграждане на видеонаблюдението и приемственост при смяна на управлението в населените места, проблем е и закупуването на апаратура с различни по качество и произход характеристики. Не на последно място, според тях, стои въпросът, че няма определени служители, на които да е вменена отговорността за следене на камерите в реално време, както и липсата на комуникация между отделните селища.

Ако всички общини от областта се включат в единна система, където информацията да се събира и обработва в общ център, комуникацията ще е много по-добра. Това ще доведе до по-бърза и висока разкриваемост на нарушенията, подчерта зам.-директорът на Областната дирекция на МВР Георги Георгиев.

В хода на дискусията, участниците стигнаха до идеята да се съберат оферти от различни фирми за единен софтуер за обща база данни в полза на МВР и да се обсъдят най-изгодните варианти на следваща среща. Ако проектът се осъществи, Пловдивска област ще е първата с изградена единна система за видео наблюдение, коментира зам.-областният управител Иван Антонов.

На срещата присъстваха още зам.-областният управител Георги Пилев, главният секретар на област Пловдив Борислав Димов, специалистът в сферата на видеонаблюдението Стойчо Пенков, както и кметове на общини от региона, в чиито населени места има вече изградени системи за видеонаблюдение.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини