15 °C

29-годишен отива на съд за изнасилване и жестоко убийство на 85-годишна жена в Първенец

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Васил П., на 29 г. за това, че е извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на 85-годишна жена, чрез употреба на сила и чрез превеждането й в безпомощно състояние и за умишлено убийство по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост – престъпления по чл. 150 пр.1 пр.4 във връзка с чл. 2 ал.2 и по чл. 116 ал.1 т.6 пр.3 пр.4 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс.

Васил П. и пострадалата 85-годишна жена живеели в Първенец и се познавали. Той помагал на възрастната жена в домакинството, а тя му давала храна. Пенсионерката живеела сама от 1988 г., когато съпругът й починал. На 18 февруари 2009 г. Васил помагал в сервиз за ремонт на камиони в Пловдив. Прибрал се в Първенец с автобус, след което посетил заведение, където пил кафе, и около 21 ч. вечерта решил да отиде до пострадалата. Влязъл в къщата. Жената гледала телевизия, а в стаята й било тъмно. Мъжът легнал до нея и започнал да я опипва. Жената се развикала и се опитала да го отблъсне. Обвиняемият започнал да я удря с юмруци по лицето и да я души. Въпреки съпротивата, обвиняемият извършил блудствени действия с пострадалата, като едновременно с това удрял главата й с юмруци и в рамката на леглото. Когато тя спряла да се съпротивлява, обвиняемият видял, че има кръв наоколо и си тръгнал. Прибрал се в къщата, където живеел с баща си. Свалил дрехите си, по които имало кръв и ги хвърлил в кофата за боклук. В резултат на нанесените удари и душенето, пострадалата починала. На следващия ден трупът на жената бил намерен от неин близък. По делото е била извършена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че смъртта на жената е причинена по особено мъчителен начин за пострадалата. Според заключението на съдебно-психиатричната експертиза Васил П. може да участва във всички етапи на наказателния процес и на 18 февруари 2009 г. е могъл да ръководи действията и постъпките си. Той е действал спрямо пострадалата жена с насилие и физическа агресия, без да проявява съчувствие, отговорност и зачитане, което е относимо към особената жестокост, според вещите лица.

На 30 август 2016 г. Васил П. влязъл в дома на друга възрастна жена, на която също помагал в домакинството. Той седнал до нея на леглото и започнал да я опипва, въпреки нейното нежелание. Тя успяла да включи телевизора. Обвиняемият се уплашил от светлината в помещението и избягал през прозореца. По случая е започнало разследване срещу обвиняемия по чл.150 от Наказателния кодекс, в хода на което е иззет ДНК профил на обвиняемия, който бил даден за изследване в НККК-София. При извършена експертиза е установено пълно съвпадение между него и иззет такъв от трупа на пострадалата през 2009 г. Проведени били процесуално-следствени действия и установено, че Васил П. е извършител на убийството на 85-годишната жена от Първенец на 18 февруари 2009 г. Разпитан по досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете така днес, че от всяко нещо, което научавате да извличате нещо полезно за личното си усъвършенстване. Денят ви ще е наситен с емоции, повечето приятни и повод за това ще е работата ви и свързаните с нея хора. Успявате с всеки да намерите общ език и това значително улеснява общуването ви. Контактите, които ще осъществите днес ще са ви от голяма полза за в бъдеще.
28 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорността на работното място днес ще е голяма, тъй като вие ще трябва да взимате решенията по определен въпрос. Естествено можете да разчитате на способността си разумно да преценявате ситуацията, но не подценявайте и съветите на хората около вас. Постигате впечатляващи резултати в нова област, за която дори не сте и предполагали.
28 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не пестете труда си, усърдието ви ще се възнагради с професионални успехи и приятни емоции. В обкръжението ви има някой, който е с добри намерения и таи надежди към вас. Дайте воля на желанието си да разпуснете и да наситите душата си с приятни изживявания. Пазете се от настинка, не стойте на течение.
28 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалните ви изяви днес ще повишат популярността ви и направят възможно по-бързото ви издигане в йерархията. Ще се съобразяват с решенията ви, което означава и по-големи отговорности. Вие от своя страна ще положите усилия, за да се приспособите към новите условия. Приятна изненада от скъп на сърцето ви човек.
28 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Новите идеи, които господстват на работното ви място напоследък няма да подминат и вас. Наистина има с какво да допринесете в тази област, но ще трябва да изложите по-обосновано вижданията си. Не се надявайте че първоначалните отзиви ще бъдат блестящи. Ще трябва да си извоювате нови позиции. Получавате пълна подкрепа от близките си.
28 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въоръжете се с търпение при работата си днес, само така ще успеете да изпълните плановете си за деня. В личен план няма за какво да се притеснявате. Вашият партньор се отнася с разбиране и подкрепа към нещата, които ви вълнуват. Намерете повече време за него. Вечерта ще имате възможност да проведете отдавна отлаган разговор.
28 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
28 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Околните ще ви изненадат приятно и по елегантен начин. Ще погледнете от друг ъгъл на проблемите на близките си и може би ще намерите добро решение за тях или поне ще ги накарате да се замислят. Дайте шанс на човек, към когото сте резервирани. Моментът е подходящ да се сдобрите.
28 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да споделите идеите си с хората, с които можете да ги осъществите. Денят ще ви предложи изненади, от вас зависи те да са приятни. Не бързайте да давате оценка на нечии труд, запазете мнението си за по-късно, когато резултатите ще са вече известни.
28 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вълнувате се прекалено много от предстоящо събитие, и се задоволявате да правите само незначителни неща. Чувствате се объркани и неспособни да вземете сами важно решение. Спасението е не да отбягвате околните, а да споделите с тях тревогите си. Ще се изненадате колко много ще ви помогнат.
28 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Можете да получите доста добра оферта за работа днес или пък очаквайте благоприятно развитие на професионалните си дела. Всичко свързано с работата ви днес ще бъде положително. Материалното изражение на благоприятното стечение на обстоятелствата също е внушително. Може би днес ще успеете да покриете дълговете си(доколкото ги имате) и да си позволите позабравени удоволствия.
28 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Консултирайте се по делови въпроси, ако информираността ви не е достатъчна, за да не допуснете грешки. Не режете мостовете с онези, с които пътищата ви се разделят. Някога отново пак ще се срещнете и ще продължите заедно напред, такава е съдбата ви. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи.
28 май 2020
Последни новини