Свикват консултации за състава на СИК в Асеновград

Консултациите за назначаване съставите на секционните избирателни комисии, които да произведат изборите за народни представители за Народно събрание на 26 март в община Асеновград, ще се проведат на 16 февруари, четвъртък. Поканени да присъстват са упълномощените представители на парламентарно представените партии и коалиции в 43-то НС.

Съгласно Решение на ЦИК на срещата следва да се представят изискващите се от т.8 на раздел "Консултации при кметовете" предложения, документи и пълномощни. Писмените предложения за съставите на СИК се предоставят след провеждане на първата среща на консултациите.

При определяне на съставите на СИК в рамките на общината се запазва следното съотношение между партиите и коалициите:

37,00% за партия ГЕРБ

16,74% за коалиция БСП лява България

13,21% за партия ДПС

9,69% за коалиция Реформаторски блок

7,49% за коалиция Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО

6,17% за коалиция България без цензура

4,85% за партия Атака

4,85% за коалиция АБВ

Никоя партия/коалиция не може да има повече от 1/3 (33,33 %) от общия брой на местата в ръководствата на СИК на територията на общината в рамките на района. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК. Председателят, зам.-председателят и секретарят не могат да са от една и съща партия/коалиция.

След задължителните условията за членовете на СИК са навършени 18 години и владеенето на български език. В една и съща СИК обаче не могат да бъдат съпрузи, лица във фактическо съжителство, братя, сестри или роднини по права линия.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини