САЩ стовариха супермодерна бойна техника у нас. Преглед на печата

"Труд":

11 министри водят листи на ГЕРБ

ГЕРБ залагат на 11 министри, които са поставили на челни места в листите си. Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Владислав Горанов и Томислав Дончев са водачи в по два района. Лидерът на ГЕРБ ще излезе срещу шефа на БСП Корнелия Нинова в 25-и МИР в София и срещу проф. Иво Христов от гражданската квота в Пловдив.

Основен опонент на Цветан Цветанов в Благоевград ще е журналистът Тома Томов, а във Велико Търново - Весела Лечева.

Саниране. 

"Сега":

Парите за саниране са били похарчени предварително

И вторият милиард лева за "безплатното" саниране е свършил. Това става ясно от прегледа на програмата в регионалното министерство. "По последни данни от Българската банка за развитие (ББР) са договорени за плащане 1.956 млрд. лева", съобщи вчера служебният министър на регионалното развитие Спас Попниколов. Той и екипът му са установили още, че цените за ремонтите са необосновано високи, критериите са неясни, контролът е слаб. В някои случаи има и недопустими дейности като озеленяване, нови асансьори, домофони, тротоарни плочи - все мерки, които не се вписват в разписаните за "енергийна ефективност".

Само преди месец - на 18 януари, отиващият си парламент гласува увеличението на финансовия ресурс за програмата от 1 на 2 млрд. лева с мотива, че първият милиард е изчерпан, а има голям интерес. Сега обаче се оказва, че и вторият милиард е бил договорен "на зелено", далеч преди да бъде одобрен, в нарушение на всякакви правила за публичните финанси. Това означава, че възможностите за приемане на нови заявки са нулеви. 

Насилие. 

"Дума":

Около 3000 деца у нас стават жертви на насилие

Около 3000 български деца на година стават жертва на насилие в семейството, включително и сексуално. Това показват данни на Върховната касационна прокуратура.

Миналата седмица служебното правителство гласува Национална програма за превенция на насилието и злоупотреба с деца. Точна статистика на децата, станали жертва на сексуално насилие у дома, липсва. Най-често специалистите се натъкват на признаци за сексуалното насилие, когато консултират децата по друг проблем. Децата премълчават за посегателството върху тях не само от срам, а се страхуват и да не ги обвинят в лъжа. За да не се травмират децата допълнително, те трябва да дават показанията си с помощта на психолог по стандарта "Синя стая", обясняват от ВКП. Юристите обръщат внимание, че доказателствата често не се приемат от съда, ако не отговарят на необходимите процесуални изисквания.

Учения. 

"Монитор":

САЩ стовариха супермодерна бойна техника у нас

Американска рота с бронирани машини беше разположена на полигона "Ново село". Причината - инициативата за засилване на натовското присъствие в Източна Европа, заради обтегнатите отношения между НАТО и Русия. Военните отвъд Океана ще се включат в няколко учения с нашата армия.

15 бронирани машини "Брадли" и друга супермодерна бойна и спомагателна техника беше транспортирана до България вчера.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    Порчо
    1 0
    11:27, 21 фев 2017
    Да ви е честито! Окупацията на България е в ход!
Последни новини