22 °C

Чисти се, облагородява се, ремонтира се, подновява се - какво и къде е подхванала Общината

Изображение 1 от 2

  Акция за почистване на стълбове и дървета от залепени по тях афиши, плакати и всякакви хартии стартира в Асеновград. От миналата седмица в градския парк се извършват дейности във връзка с облагородяването на зелените пространства в централна част. Една от тях е проверка на възможността за пускане в изправност на злополучните чешмички, известни сред асеновградчани като „фонтанки“. Същите бяха поставени преди около пет години, колко време изобщо са функционирали обаче вече почти никой не помни. Чешмите-фонтани бяха дарени на Общината от ВиК, но още първите дни медните кранчета бяха откраднати. И така на няколко пъти. От местната управа тогава решиха, че ще поставят обикновени кранчета, но е факт, че към днешна дата това са по-скоро паметници на водата, отколкото чешми.

  Иначе в момента се извършва ремонт по детските и спортната площадки в парка - ще бъдат подменени дъски, пързалка, ще се ремонтира един от лостовете до лятното кино, ще се укрепят дръвчетата в Паисиевата горичка, укрепване ще бъде направено и на част от стената на реката в края на парка, където са осъществявани дейности от ВиК, обещават от Общината. Тази седмица пък трябва да бъдат поставени допълнителни пейки и кошчета. Поливната система работи, като по договор ще продължи работата за разширяване зоната на обхват на поливните системи по кръговите и разделителните ивици. Откритата сцена ще се изрисува с наземни игри като „Не се сърди човече” и „Дама”. Такава, заедно с образа на Мечо Пух, бе изрисувана през пролетта на 2017-а, но с времето постепено се заличи почти напълно.

  Тече проверка и на шахтите в района, като счупените ще бъдат подновени с нови, подравняват се и се изравняват вдлъбнатини в тревните площи, а празните места ще бъдат затревени, информират още от Общината. Подменят се също изпочупените и липсващите бордюри, а в началото на парка се засаждат фигури със сезонни цветя, включително и около детските площадки.

   

  Източник: asenovgrad.net

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
  26 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
  26 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
  26 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
  26 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
  26 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
  26 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
  26 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
  26 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
  26 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
  26 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
  26 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
  26 май 2020
  Последни новини