Чисти се, облагородява се, ремонтира се, подновява се - какво и къде е подхванала Общината

Изображение 1 от 2

  Акция за почистване на стълбове и дървета от залепени по тях афиши, плакати и всякакви хартии стартира в Асеновград. От миналата седмица в градския парк се извършват дейности във връзка с облагородяването на зелените пространства в централна част. Една от тях е проверка на възможността за пускане в изправност на злополучните чешмички, известни сред асеновградчани като „фонтанки“. Същите бяха поставени преди около пет години, колко време изобщо са функционирали обаче вече почти никой не помни. Чешмите-фонтани бяха дарени на Общината от ВиК, но още първите дни медните кранчета бяха откраднати. И така на няколко пъти. От местната управа тогава решиха, че ще поставят обикновени кранчета, но е факт, че към днешна дата това са по-скоро паметници на водата, отколкото чешми.

  Иначе в момента се извършва ремонт по детските и спортната площадки в парка - ще бъдат подменени дъски, пързалка, ще се ремонтира един от лостовете до лятното кино, ще се укрепят дръвчетата в Паисиевата горичка, укрепване ще бъде направено и на част от стената на реката в края на парка, където са осъществявани дейности от ВиК, обещават от Общината. Тази седмица пък трябва да бъдат поставени допълнителни пейки и кошчета. Поливната система работи, като по договор ще продължи работата за разширяване зоната на обхват на поливните системи по кръговите и разделителните ивици. Откритата сцена ще се изрисува с наземни игри като „Не се сърди човече” и „Дама”. Такава, заедно с образа на Мечо Пух, бе изрисувана през пролетта на 2017-а, но с времето постепено се заличи почти напълно.

  Тече проверка и на шахтите в района, като счупените ще бъдат подновени с нови, подравняват се и се изравняват вдлъбнатини в тревните площи, а празните места ще бъдат затревени, информират още от Общината. Подменят се също изпочупените и липсващите бордюри, а в началото на парка се засаждат фигури със сезонни цветя, включително и около детските площадки.

   

  Източник: asenovgrad.net

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 07.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се чувствате добре, ако не се отдадете на желанието си да бездействате, а поемете инициатива и станете полезни с умения, опит и рутина. Довършителната работа по дома трябва да се свърши и това ще постигнете с леко, в случай, че я започнете днес. Беритбата на плодовете отложете за по-късно.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успявате напълно да осъществите намеренията си. Случващото се около вас ще се подрежда по начин, какъвто на вас е удобен, и това ще ви дава възможност с лекота да се справяте със задачите си. Много от вас ще пътуват. Родителите ви очакват повече участие във фамилните дела. Точно сега не ги разочаровайте.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Несгодите около вас ви правят нервни и раздразнителни. Помислете в какво грешите и се постарайте да се поправите. Така животът ви ще стане по-спокоен, а вие по-сговорчиви. Гостуване на приятел ще ви зарадва и помогне да се отпуснете. Други ще посветят времето си в усвояване на нови знания.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Овладяното ви поведение и разумните изводи, които правите ще се окажат вашия печеливш ход. На моменти може да се почувствате отегчени, но крайната цел ще ви държи в добра кондиция. Интересът ви към развлеченията ще ви направи активни в организирането на подходящо мероприятие. Много хора около вас ще се включат в него.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Късметът ви днес е добър и ви позволява доста смели действия. Не трябва да се притеснявате от последствията (те естествено ще са чудесни за вас). Все пак това не значи, че непременно трябва да забравите за чувството си на мярка и да кажете неща, за които да съжалявате. В личен план сте объркани, но научавате добри новини, които ще ви обнадеждят.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес е добър ден за разрешаване на проблемите. Напрежението около вас ще е голямо, но запазете спокойствие и се опитайте да намерите най-доброто решение във всяка ситуация. Не се притеснявайте от промените, които се случват около вас. Бързо ще се адаптирате. Намерете начини да се разтоварите вечерта.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете дали не пропускате важни неща. Работата ви налага да вземете неотложни мерки. Не взимайте присърце критиката на околните, но въпреки това е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С добри намеренията сте, но общуването днес е възможно да направи критично отношението ви към хора и събития. Починете си. Разходка сред природата ще ви зареди и изпълни с добри очаквания. Любимите ви хора ще ви носят настроение.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес няма причини настроението ви да не е прекрасно. Атмосферата в дома ви е спокойна, вашите близки са сърдечни и подхождат с разбиране към нещата, които ви вълнуват. Успявате да изгладите недоразуменията с човека до вас. Най-после водите разговор, към който отдавна сте се стремили. Държите развоя на събитията в свои ръце.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мислите за почивката си, но няма да пренебрегнете и очакващите вниманието ви задачи. В желанието си да свършите всичко може да останете разочаровани, но не бързайте да унивате, с бързи действия ще успеете да се справите. Любимите ви хора ще се погрижат да направят денят ви интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията им.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повечето от представителите на знака предпочитат да се отдадат на заслужена почивка днес. Останете си у дома и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви действа разтоварващо. Някои от вас посрещат гости, които ще ги изненадат приятно. Очаквайте новини от ваш близък, когото не сте виждали отдавна. Радвате се на успеха на близък приятел.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Главоболията не могат ви откажат да действате така, както ви повелява сърцето. Нямате нужда от съвети, вие най-добре знаете към какво се стремите и как да го постигнете. Ще успеете. Здравето няма да ви създава проблеми, но въпреки това е добре да се храните балансирано, без да стигате до крайности в нещо.
  07 дек 2019
  Последни новини