Каруци сноват необезпокоявано из центъра на Асеновград

Съгласно Наредбата за организация и контрол при паркиране и престой на МПС и безопасност на движението на превозните средства и гражданите на територията на Асеновград последното място, на което каруците трябва да бъдат видени са централните улици на града. С измененията, приети от Общинския съвет през есента на 2017-а, категорично бе забранено излизането им извън конкретно посочено каре. Определения от Общинската комисия по безопасност на движението участък е заключен от улиците „Перелик“ - „ Дружба” - „Росица” - „Лале баир”. Извън него така наречените от закона "пътни превозни средства с животинска тяга" могат свободно да се движат в селата на територията на общината и по полските пътища и земеделските територии. Освен това е забранено те да се движат без светлоотразители, фенер, метла, предпазни престилки и светлоотразителна жилетка на водача. Кое от всичко това се спазва обаче? Почти нищо. Факт е, че каруците си сноват необезпокоявано напред-назад по асеновградските улици, въпреки че гражданите са засипвали безброй пъти социалната мрежа със снимки, а медиите са писали не един и два пъти по въпроса. Тези, които трябва да се "трогнат" от жалбите на съгражданите си, съгласно чл. 42 на Наредбата, са:

- кметът на Асеновград или определени от него с писмена заповед длъжностни лица. В случая - Общинската дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи”

- началникът на РУ на МВР - Асеновград или определени от него с писмена заповед длъжностни лица

Разбира се, като оправдание винаги може да се изтъкне, че официални сигнали не са постъпвали. А е твърде вероятно те наистина да не са постъпвали или да са малко, предвид че рядко на някого му се занимава с бюрократични процедури при напрегнатото на всички ни ежедневие. Което почти значи, че асеновградчани, щат-не щат, ще продължат да се любуват на прекрасната гледка на сновещите по булеварди и улици ППС с животинска тяга. Конските изпражнения пък явно просто трябва да се приемат за една допълнителна екстра към нея. 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини