Съпругата на Трюдо e с коронавирус

Премиерът на Канада се чувства добре, но все пак ще бъде под карантина за две седмици.

Съпругата на премиера на Канада Джъстин Трюдо се зарази с коронавирус. Това каза в четвъртък в изявление говорителят на канадското правителство Камерън Ахмед.

"Следвайки препоръките на лекарите, Софи Грегоар-Трюдо премина теста за COVID-19. Резултатите бяха положителни", се казва в съобщението на говорителя.

Според Ахмад съпругът на премиера ще бъде в изолация. "Тя се чувства добре, взема всички предпазни мерки и има незначителни симптоми на заболяването“, заяви говорителят.

Джъстин Трюдо се чувсства добре и няма симптоми на коронавирус, но подобно на съпругата си, държавният глава ще бъде в карантина за 14 дни. "По съвет на лекарите, на този етап той няма да премине теста [за коронавирус], тъй като няма симптоми [на заболяването]. По същите причини лекарите казват, че няма заплаха за хората, с които той е бил в контакт наскоро “, заяви говорителят.

Трюдо ще продължи да изпълнява изцяло своите задължения и в петък ще направи обръщение към нацията. На 12 март Трюдо проведе всички лични срещи по телефона.

В Канада първият случай на коронавирусна инфекция е регистриран на 25 януари.

В момента вирусът е открит при 138 души, един заразен е починал. Повечето от заразените са пристигнали в страната от Китай, Иран и Египет, в някои случаи роднините на завърналите са се заразили, девет пациенти са напълно оздравели. Според канадското министерство на здравеопазването 79% от случаите са хора на възраст над 40 години.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    норм
    1 0
    11:18, 13 мар 2020
    Нормално е тя да е заразена все пак вируса хваща хора с топки а той няма такива
Последни новини