Парализиран вследствие COVID-19 поиска ръката на любимата си и оздравя по чудо (видео)

В английския град Дартфорд, Кент, рентгенолог, парализиран вследствие коронавирусна инфекция, оздравя по чудо. Това съобщава местният портал за новини KentOnline.

На 3 април Пол Скег бил приет в болница с пневмония поради COVID-19. В хода на болестта той развива синдром на Гилен-Баре (GBS) - рядко заболяване, при което имунният отговор на организма към чревна или белодробна инфекция уврежда нервната система. В резултат мускулите на медика били напълно парализирани.

След 11 дни в интензивното отделение, Скег се обадил на любимата си по FaceTime и поискал ръката ѝ. "Той си пое дълбоко дъх и направи предложение през катетър, поставен в трахеята му“, разказва главният лекар Джонатан Кван.

Състоянието на Пол било критично, но никой в болницата не бил изненадан, че приятелката му Кейт приела да се омъжи за него.

Сега Скег се е възстановил напълно. В неделя, 19 април, на страницата на болницата във Фейсбук е публикувано видео, в което медикът, преболедувал коронавирусната инфекция, върви по коридора под аплодисментите на персонала. "Бързото му възстановяване е истинско чудо", казва д-р Кван.

"Освен с интензивно управление на дихателните пътища, той беше лекуван и с новаторска терапия по съвет на нашите невролози - имуноглобулинова инфузия, [която е] плазмен екстракт от щедри кръводарители, предоставен от Националната служба за кръвопреливане. Без нея Пол може би щеше да е на вентилатора много по-дълго", пояснява главният лекар в боницата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини