7 °C

303 са активните случаи на COVID-19 в Асеновград към момента

Нивото на заболеваемост в община Асеновград през последната седмица доста се е повишило, това информират инспектори от клона на РЗИ - Пловдив в града. 

От 11.11.20 г. до днес включително общо активните случаи са 303. 

С доказан коронавирус са две медицински сестри, двама лекари и един лаборант от МБАЛ - Асеновград.

С положителен тест е едно дете от 5-ти клас на основно училище в града, контактните му лица са карантинирани. 

Това стана ясно на заседанието на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с COVID-19 днес. 

Кметът на града откри заседанието с думи за починалия директор на ОУ "Петко Каравелов" в града :

“Изгубихме един прекрасен човек, отличен професионалист и емблематичен за Асеновград директор, един от най-добре подготвените кадри.”

С едноминутно мълчание членовете на щаба почетоха паметта на директора Христо Андонов. 

Доктор Грудев подчерта, че пандемията се разраства и броят на заболелите ще става все по-голям.

„Сякаш заболеваемостта в момента е концентрирана в училищата, което се и очакваше“, посочи кметът и председател на Общинския оперативен щаб.

Заболеваемостта сред учениците е ниска, но има няколко учители, диагностицирани с COVID-19 и други, които са контактни.

Електронното обучение обаче позволява провеждането на занятия, без да се нарушава учебния процес, стана ясно по време на днешното заседание на щаба.

Преподаватели от Асеновград възнамеряват да изпратят писмо до министъра на образованието и до Регионално управление на образованието - Пловдив, в което призовават да се премине изцяло на онлайн обучение.

Те посочват, че образованието в електронна среда дава положителни резултати. Учителите смятат, че трябва психолози да започнат да работят не само с учениците, но и с родителите и дори с преподавателите.

Във военното формирование на Асеновград от последната седмица са установени седем служители с коронавирус, които са на домашно лечение. Там тенденцията е констатиране на 2 – 3 за седмица.

В РУ – Асеновград обстановката е нормална, като за последните седем дни няма заразени служители.

От там отчитат спад на сигналите за престъпления и нарушения на обществения напоследък.

Един служител от Противопожарната служба в града е контактен на пациент с COVID_19. Направен му е тест, който е показал отрицателен резултат.

В ромския квартал „Лозница“ засега няма констатиран случай на коронавирус. Жителите там спазват въведените противоепидемични мерки. Няма напрежение, не се наблюдава и ступване на хора.

Лабораторията за изследване на COVID-19 чрез PCR тест към МБАЛ – Асеновград към момента не функционира. Причината е проблем с апаратурата.

Пациентите се пренасочват към пловдивски лаборатории.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
24 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
24 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
24 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
24 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
24 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
24 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
24 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
24 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
24 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
24 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
24 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
24 ное 2020
Последни новини