Борисов: Разпоредил съм на 21 декември да отворим всичко, градините може и по-рано

Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил на докторите, е на 21 декември да отворим отново всичко, каза днес премиерът Бойко Борисов при посещение в пекарна в София, излъчвано на живо в неговия "Фейсбук" профил. Той допълни, че ако цифрите са така оптимистични както към момента, детските градини и яслите може да отворят още на 14 декември.

На 27 ноември вечерта бяха въведени редица допълнителни ограничителни мерки със срок на действие 21 декември. Сред тях са затваряне на училища, детски градини, ясли, търговските центрове, заведенията и фитнес залите. Освен това спряха културните събития с изключение на театралните представления, а спортните състезания се провеждат без публика. Забранено е и събирането на повече от 15 души на тържества, включително и семейни.

Над 1.1 млрд. лв. са инвестирани в мерки за подкрепа на бизнеса в малки, микро-, средни и големи предприятия, посочи Борисов днес. "Няма икономическа логика, която позволява, без да се събира данъка, без да се произвежда, държавата да плаща заплатите. Тя няма свои приходоизточници. И накрая решението е или заеми, или фалит. Ние не искаме да продължава това дълго и да задължим следващите поколения", допълни Борисов.

Той подчерта, че е много популистко предложението държавата да плаща всички разходи на затворените бизнеси, но това ще доведе до трупане на милиарди дългове за следващите поколения. "Няма как да не се работи, а някой да плаща заплатите за всеки бизнес. Мерките 60 на 40 и 70 на 20 работят", обобщи той.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Па
    Паржу
    5 -2
    14:38, 7 дек 2020
    Има и един нов обществен нужник в Сливо поле Русенско, с европейски пари и безвъзмезден труд строен. Чакаме да му се отреже лентичката, че ** ** ***€*€*.
    • Ка
      Касапина
      4 -1
      15:28, 7 дек 2020
      Докато му отреже лентичката и ще се ******* в гащите си!
    • Фи
      филип пешев
      0 0
      18:26, 9 дек 2020
      Още не си ли се осрал в новия нужник...
  • 2
    Бо
    Бою е шипан поклук
    5 -2
    21:21, 7 дек 2020
    Докога ще ни дразните с този скорошен затворник?
    Всяко негово появяване по медиите принизява коефициента на интелигентност на зрителите/слушателите !
  • 3
    Та
    Такова недоразумение
    4 0
    10:46, 8 дек 2020
    В цялата история на България не сме имали
    • Фи
      филип пешев
      0 -1
      18:51, 9 дек 2020
      ...к
      като тебе, ли?
  • 4
    44
    444
    3 -2
    13:55, 8 дек 2020
    Болни хора не трябва да ни управляват!
  • 5
    Хр
    Хриси
    0 0
    23:40, 9 дек 2020
    Разпоредил съм!!!!!!! Баси и държавата!!! Царство ли е това??? Да царството на простите ,арогантните,нищо не можещите хвалипръцковци! Слепи ли сте,че държавата е превърната в Кочина от простаци домаогнали се до властта,а народа чупи семки и чака някой да го....още и още!!! Уникално ТЪП народ,мърша,още от Славейково време,затова и той човека е употребил още по онова време този епитет!!
Последни новини