Експерти след инцидента с шахтата убиец: Цял куп органи не са си спазили задълженията

Навързани са цял куп лица и органи, които не са си спазили задълженията. Това каза относно трагичния инцидент с шахтата убиец проф. Иван Миленов от Асоциацията на вещите лица и експертите.

В "Денят започва" казуса коментираха двама професори от Асоциацията на вещите лица и експертите, т.е. на хората, които ще легне тежестта да направят експертизите, от които прокуратурата ще може да пледира за вина пред съда.

"Това е нередно, това изпълнение не може да съществува, това е правено от човек, който няма квалификацията и опита. Кабелът трябва да бъде положен под земята, под тротоара - в тръба, за да бъде изолиран, трябва да бъде пуснат въздушно, както са тези кабели горе. Това полагане както е направено в момента полага автоматически в определен момент да се случи това, което се е с случило", заяви проф. Миленов.

Той бе категоричен, че проектант не може да направи такъв обект, защото там има нормативни документи, норми, които трябва да се спазват, т.е. не може да има проектант, който да направи такова изпълнение.

"Това се подпечатва, подписва, след това изпълнителят, явно и той няма необходимите компетенции и знания. След това идва надзорът. Навързани са цял куп лица и органи, които не са си спазили задълженията", каза Миленов.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    минувач
    1 0
    15:17, 17 фев 2021
    Ами така ще става,като навсякъде са хора с купени дипломи,калинки,които не разбират нищо от това ,което трябва да работят.Затова и всичко е некачествено и магистралите и тунелите и укрепванията на свлачищата. Докога ще търпим тази разруха,но има надежда да се промени всичко това,знаете как.
Последни новини